29 november kl. 19:00 onsdag«Betraktninger av flygelet»

Konserten «Betraktninger av flygelet» er en hyllest til det nye konsertflygelet i Askim Kulturhus.

Et flygel kan ha mange roller og konserten vil belyse de ulike sidene av instrumentet. Flygelet som solist, kammermusiker og akkompagnement. Til å vise dette er denne konserten satt sammen av lokale musikere på et nasjonalt nivå. Tre pianister, én fløytist, én trompetist og én fiolinist som fritt har fått velge fra kjernerepertoaret sitt.

Musikerne underviser ved Askim Kulturskole og musikklinja ved Askim videregående skole. For å sette en liten spiss på det hele har musikerne valgt ut et knippe elever fra kulturskolen og videregående som skiller seg ut med sitt høyt kunstneriske nivå.

Flygelkonserten kulminerer med det åttehendige verket «Multihands» av Wolfgang Plagge. Verket har stor underholdningsverdi og gir konserten en døråpner til det 20-århundre. Ellers er det verker av Grieg, Sommerfeldt, Svendsen, Poulenc, Sibelius, Rautavaara, Tartini, Couperin og Bartok.

Musikerne:
Klaver: Teemu Ikonen, Trine Gunnerud, André Bongard
Fiolin: Irena Banjeglav
Fløyte: Hildegunn Sagli Gudim
Trompet: Erlend Tunestveit

Konserten er et bestillingsverk fra Askim Kulturhus og viser med det at Askim Kulturhus velger å satse på lokale kunstnere på et høyt nivå og kommende musikere.

juli 2018