25 november kl. 14:00 lørdag“Gitaren i tangoens tid” – Kafékonsert

Gitartrioen “3 generasjoner” presenterer konserten “Gitaren i tangoens tid”.

Tangoens energi og uforglemmelig rytmikk er rammen rundt konserten.  Det blir, sjangerkryssing, improvisasjon, myke gitartoner, argentinske stemninger, tradisjonell og ny tango bakt inn i gitartrioformatet. Vi får høre den spenstige, bildeskapende musikken til Astor Piazolla, Pietro Frosini,  Maximo Diego Pujol, og mye mer! En intim, varm og svingende konsert som gjør at det rykker i dansefoten og klør i mang en spillefinger!

Initiativet til konserten kom fra den unge klassiske gitaristen Darya Kren. Hun ville løfte frem den klassiske gitaren i en periode der det ikke er mange muligheter til å høre dette flotte instrumentet. Hun fikk med seg sin gitarlærer Rolf Erichsen som igjen fikk med sin tidligere gitarprofessor Sven Lundestad fra Norges Musikkskole, og sammen er de gitartrioen “3 generasjoner”.

Prosjektet ble urframført for en fullsatt Jacob Kulturkirke i Oslo 7 januar 2017 med høy stemning i salen. Musikerne vil bidra til å styrke gitarmiljøet i hjemfylket Østfold ved å ta konserten turne til Moss, Askim, Sarpsborg, Fredrikstad, Halden høsten 2017.

De som er med:
Sven Lundestad
(gitar) kommer fra Fredrikstad og er kjent både som utøver og lærer. Han har gitt konserter og vært gjestelærer over store deler av verden og blant annet opptrådt flere ganger i BBC og ærverdige Wigmore Hall i London. Lundestad har gitt ut flere gitarskoler(lærebøker) og gjort en rekke cd-innspillinger. Han ble landets første gitarprofessor ved Norges Musikkhøgskole i 1997.

Rolf Erichsen (gitar) er utdannet ved Østlandske Musikkonservatorium/Norges Musikkhøgskole med eksamen i klassisk gitar fra 1997. Han har siden jobbet som freelancemusiker i mange ulike sammenhenger med alt fra keltisk folkemusikk, flamencoensemble, samtidsmusikk, jazz, rock og rene klassiske gitarkonserter. I tillegg til freelancevirksomheten jobber han som gitarlærer på musikklinja ved Askim vgs.

Darya Kren (gitar) er den yngste musiker i gjengen. Hun er 19 år og ferdig med videregående skole sommer 2016. Fra før har Darya organisert en del konserter (inkludert en egen solo konsert) og hun var solist med det Norske blåseensemble i 2016. Samme år vant hun også drømmestipendet.

 

juli 2018