27 november kl. 20:00 onsdag



Odd René synger jula inn

Norges største soulstemme, Odd René Andersen, har de siste syv årene møtt fulle hus og stormende jubel med sine førjulsshow basert på klassisk soul, udødelige hitlåter og ren musikalsk energi.

I fjor gjestet Odd René Askim kulturhus med sine ni faste musikere i bandet Soul City.
Onsdag 27. november er han tilbake. Det fantastiske bandet, kjærligheten til den klassiske soulmusikken og energien er den samme, men showet er helt nytt. Her er det bare å kjenne sin besøkelsestid!

Odd René Andersen har de siste årene endevendt katalogen til plateselskapet Tamla Motown, og han har levert stilsikre, personlige versjoner av musikk fra hele den amerikanske soultradisjonen. Årets show har fått tittelen «My Motown Christmas». Det betyr at Odd René denne gang konsentrerer seg om musikk fra plateselskapet Motown (som fyller 60 år i år), med et ekstra blikk på julemusikk i Motown-innpakning. Det betyr blant annet musikk av artister som Supremes, Jackson 5, Marvin Gaye, Stevie Wonder og The Temptations.
– Andersen vet hvordan man lager musikkfest. Han går knallhardt ut og holder tempoet og trøkket oppe fra start til slutt. Folk klarer rett og slett ikke sitte stille når det 10 musiker-sterke bandet skaper groovy soulmagi på mesterlig vis. Dette er i sannhet perfeksjonistenes aften. Men det låter ikke polert, det låter røft og ekte – så nært et perfekt soulshow kan bli, skrev pressen etter premieren på My Motown.

Odd René Andersen har i mange år tilhørt eliten av norske vokalister og blir ofte omtalt som Norges ubestridte soulkonge. Mange kjenner ham som frontfigur for bluesrockbandet Dream Police på 80- og 90-tallet eller for hans mange, nesten legendariske gjesteopptredener i TV-programmet Beat for Beat. Han var en av EMIs storsatsinger på midten av 90-tallet. Debutalbumet «Break of dawn» fra 1995 forhåndsolgte oppsiktsvekkende 30.000 eksemplarer, og sikret ham jobber med blant andre Tina Turner, Joe Cocker og Paul McCartney. De siste åtte årene har han produsert like mange showkonserter basert på musikk fra den amerikanske soultradisjonen.

Selv innrømmer han at han nærmer seg soulsjangeren med stor ydmykhet.
– Helt siden guttedagene mine tidlig på 70-tallet har jeg hatt en sterk lidenskap for soulmusikk. Den traff meg rett i hjertet. Opplevelsen var så sterk og følelsesladet at den for alltid skulle prege karrieren min som musiker og sanger. Uansett hva slags musikk jeg senere har jobbet med, har soulen vært med meg – som en signatur og en kjær venn. Jeg har hatt den med meg inn i alt fra rock, punk og heavy til pop, blues og jazz, sier han.

Kjøp billetter

september 2019