8 mars kl. 20:00 fredag

Ole Børud fra Stjernekamp

– et nytt skritt opp og frem for vestkystpoppens  fremste  norske  ambassadør!

Vi lever i  en  tid  hvor  den  sjelfulle,  funky  siden  av  svunne  tiårs  westcoastpop (tenk  Steely  Dan,  Michael McDonald og  Doobie  Brothers)  har  fått  en  voldsom  renessanse  blant  hipstere  og  andre  trendbevisste  unge musikkfans,  i  en  ironisk  innpakning  under  banneret  «yacht  rock».  Men pussig nok  ser  få  av  disse  ut  til  å  ha  registrert  at  en  av  verdens  fremste  utøvere  av  denne  musikkformen  i  samtiden,  er  norsk.  Kanskje  er  det  fordi  ironi er  et  fullstendig  fremmed  begrep  om  man  skal  beskrive  musikken  til  Ole  Børud.  Og  gudskjelov  for  det!

«Stepping  Up»  tar  opp  tråden  der  «Keep  Movin»  (2011)  slapp  den  sist.  Låter  som  tittelkuttet  eller  «Driving»  er  skolebokeksempler  på  sømløs  låtskriving  i  Becker/Fagen-tradisjonen.  Samtidig  som  de  organiske  riffene  fra Børud  og  hans  band  om  mulig  er  enda  mer  presise  denne  runden  –  vis  oss  det  europeiske  funkbandet  som  kan konkurrere  med  en  groove  som  «Turn  Me  Around».  Hvor  er  den  skandinaviske  soulvokalisten  som  kan  touche temperamentet  i  «Think  Twice»?  All  musikk  på  albumet  er  skrevet,  arrangert  og  produsert  av  Børud  selv,  og mikset  av  Ruben  Dalen  (som  også  befinner  seg  bak  trommesettet).

Det  skyhøye  nivået  på  de  musikalske  prestasjonene  blir  mer  forståelig  om  man  ser  på  bakgrunnen  til  Ole Børud.  Som  andregenerasjonsmedlem  i  Børud-familien,  en  musikalsk  institusjon  i  seg  selv,  har  han  vært  profesjonell  musiker  siden  han  var  16,  men  i  praksis  stått  på  scenen  på  fulltid  siden  han  kunne  stå  på  to  ben.  Først

i  familiens  egne  band  (gospelprosjektet  Arnold  B.  Family  er  kanskje  særlig  relevant  i  denne  settingen).  Så  noen år  som  metalmusiker  –  ikke  minst  i  gruppen  Extol,  som  skapte  engasjement  verden  over  med  sitt  crowdfundede  comeback  i  2013.  Som  gitarist  og  arrangør  tilhører  han  eliten  av  landets  live-  og  sessionmusikere,  med samarbeid  med  artister  som  Torun  Eriksen,  Sofian  og  Oslo  Gospel  Choir,  for  ikke  å  snakke  om  hans  bidrag  til  «Fly  Away»  (2009)  –  et  internasjonalt  tributealbum  til  David  Foster,  hvor  Børud  sto  «skulder  mot  skulder»  med bidragsytere  som  Bill  Champlin  og  Mike  Landau.

Med  nytt  album  under  armen,  kan  vi  denne  vinteren  se  frem  til  Ole  Børud  med  band  (og  hornseksjon!)  på klubbscener  landet  rundt.  Med  ferskt  materiale,  og  kanskje  ENDA  litt  mer  spilleglede  enn  vanlig?  Kjenn  din besøkelsestid,  og  legg  igjen  det  ironiske  gliset  hjemme.

oktober 2018