30 september kl. 12:00 mandag

Seniorakademiet – Eva Mæhre Lauritzen

Seks planter som forandret verden

Pepper, kaffe, bomull, tobakk, sukker, poteter. Denne boken handler om planter som har blitt selvsagte i den norske hverdagen. Historiene om hvordan de erobret verden og forandret våre liv er fulle av drama: oppdagelsesreiser, slavetrafikk og drømmer om makt og rikdom. Plantene har blitt brukt som medisin, mat og nytelsesmiddel, men også blitt møtt med fordommer og forbud. De er omgitt av myter, løgner, skandaler og anekdoter. Seks planter som forandret verden forteller disse historiene, fra plantenes opprinnelse og til i dag. Forfatteren kombinerer botanikk og kulturhistorie, og viser hvordan plantene endret kosten og klærne våre, våre sosiale omgangsformer, byggeskikker og arbeidslivet. Eva Mæhre Lauritzen er botaniker og har i mange år jobbet med formidling ved Naturhistorisk museum ved Universitetet i Oslo.

Medlemskontingenten på kr. 300.- gir fri adgang til årets foredrag og fortrinn ved arrangementer som teaterturer, ekskursjoner og annet.

Ikke medlemmer må betale kr. 100.- per foredrag.

Kaffe og rundstykke etter foredraget serveres i P.M. Røwdes kafé. Betalingen må gjøres før møtet og koster kr.50,-

mars 2019