10 mai kl. 20:00 fredag

Artistdugnad 2019

Det nærmer seg årets artistdugnad og denne gangen med ny vri. Som alltid bugner det av spennende, lokale artister. Ikke minst Stone Heart, deltagere i årets Melodi Grand Prix junior.

Det blir rett og slett en kortere konsert i hovedsalen i år. En enakter fyllt av sterke kvinner, unge talenter og en og annen veteran. I tillegg byr vi på nachspiel med to band i kafeen på Askim kulturhus etterpå slik at alle kan få med seg kultur i bøtter og spann. Ikke minst muligheten til å bidra for å hjelpe oss å hjelpe barn og unge som i Indre Østfold, Marker og Skiptvet trenger en utstrakt hånd og mye hjertevarme.

Grand Prix
Askim har fått noen nye, unge artister som nå er på full fart inn i tv-skjermene i hele landet. Vi har hørt om bandet Stone Heart lenge og klarte å få de lokale heltene på artistlista lenge før MGPjr 2019 var et faktum. Ungdommene synes artistdugnaden er en fin ting å være med på.

Sterke artister
Unge og lovende er også bandet Skuddsikker. Etter en videosnutt på facebook ringte vi sporenstreks og inviterte bandet til å delta. Og det stopper ikke der. Årets artistliste er totalrenovert med et par hederlige unntak. Sterke artister kommer på løpende bånd.
Vi er heldige som kan presentere Line Jacobsen i år. Med seg får hun Kornelia Sletten Haugen, Azra Nukicic og Marit Torhaug Jensen som alle har det lille ekstra.
I herreavdelingen dukker to helt nye ansikter opp i «Hold mitt hjerte»-sammenheng, Jørn Grepperud og Fred Øst. Bak sistnevnte står skjetvingen og multikunstneren Fredrik Østbye. Duoen Stig Lindell og «Hold mitt hjerte»-grunnlegger Benny Hanssen dukker også opp i år.

Musikalsk nachspiel
Selvfølgelig har vi i år også med superkonfransier Ole Halvor Fossum. Konserten i år blir kortet ned til en avdeling på rundt 45 minutter uten innlagt pause, men vi er sikre på at publikum vil få en solid dose valuta for pengene. For det stopper ikke der.
Etter konserten i storsalen tilbyr vi et musikalsk nachspiel i kafeen med bandene Ødemark og Smalltown Tommy.

Hold mitt hjerte er en ideell forening som har til oppgave å jobbe for å minske barnefattigdommen i Indre Østfold, Marker og Skiptvet.
«Hold mitt hjerte» ønsker å gjøre en forskjell for mange små som selv ikke har en stemme som når fram.
Lokale artister har i tre år stilt opp gratis i en stor artistdugnad i Askim kulturhus, noe som har resultert i rundt 800.000 kroner som går uavkortet til forskjellige prosjekt som jobber med barn i denne målgruppen.

I år har vi valgt å fortsette støtten til Frelsesarmeen med prosjektet «Sommerferie for alle». For fjerde året på rad får 40-60 barn en ferie de ellers ikke har hatt mulighet til. De kommer hjem med store smil og gode ferieminner slik alle barn fortjener.
«Gode naboer» er den andre organisasjonen som vi har valgt å støtte i år. De jobber for å lage hyggelige og nyttige aktiviteter for lokalsamfunnet for å bidra til å utjevne de sosiale ulikhetene. Alle arrangementer er åpne for alle og gratis. Her kan nevnes hagefest for barnefamilier i Askim folkepark og vinterfestival for barnefamilier i Prestenga skipark.

Godhet avler godhet. Det hjelper å hjelpe, og det er mange som trenger vår hjelp. Som publikummer støtter du vårt arbeid for å hjelpe de som trenger det mest. Bare ved å løse billett. Tilbake får du en variert og flott musikalsk aften.

mai 2019