25 november kl. 12:00 mandag

Seniorakademiet – Anne Sagberg

Isegran – en perle i Fredrikstad. En liten øy med stor historie.

Bli med Anne Sagberg på en inspirerende og morsom reise gjennom den lille øyas lange historie. Du får høre om krig og konflikt, næringsliv, dagligliv, idrett og kulturarbeid.

Anne Sagberg er forfatteren bak boka Isegran – en perle i Fredrikstad og engasjerer seg både i øyas historie og framtid. Øya er bare 70 mål stor, men spekket med interessant historie. Fra Mindre Alv og hans borg på Isegran i riddertiden, via krig med svenskene der Tordenskiold spilte en viktig rolle, til dagens museale og maritime virksomhet med samlingen av historiske fartøy. Og ute på Isegranodden, et steinkast fra det ikoniske vannhjulet, ligger den gamle hovedbygningen fra 1700-tallet med sin vakre renessansehage, i naturskjønne omgivelser.

Medlemskontingenten på kr. 300.- gir fri adgang til årets foredrag og fortrinn ved arrangementer som teaterturer, ekskursjoner og annet.

Ikke medlemmer må betale kr. 100.- per foredrag.

Kaffe og rundstykke etter foredraget serveres i P.M. Røwdes kafé. Betalingen må gjøres før møtet og koster kr.50,-

mars 2019